Voor wie?

Mensen met een (lichte) verstandelijke beperking

Mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, hebben soms moeite om zich staande te houden in de maatschappij. Dat kan vragen oproepen. Als zij iets niet begrijpen of als het even niet goed gaat, dan kunnen zij altijd terecht bij DigiContact. Dag en nacht. We zijn er om te ondersteunen zodat ook mensen met lvb kunnen leven zoals zij dit willen. DigiContact luistert en kijkt graag mee naar de mogelijkheden om iemand weer verder te helpen.

Mensen met psychische problemen

Psychische problemen kunnen van grote invloed zijn op het dagelijks leven. Je ziet het niet altijd aan de buitenkant, maar veel mensen kunnen last hebben van psychische problemen. Zulke problemen kunnen het leven van de persoon zelf en die van zijn of haar omgeving in de war brengen.

DigiContact ondersteunt bij het verkrijgen van inzicht in iemands psychische gezondheid. Zo kan het bijvoorbeeld lastig zijn om het huishouden te organiseren, dag en nacht ritme aan te houden of om werk te vinden.

DigiContact ondersteunt bij het invulling geven aan de dag. Daarnaast kijken we samen naar wat er voor nodig is om meer structuur in je hoofd te krijgen. Zo is het soms mogelijk om je klachten te verminderen en soms helemaal onder controle te krijgen.

Mensen met een verslaving

Sommige mensen gebruiken te veel alcohol of drugs, gokken te vaak of verlangen te veel naar games, internet, seks of eten. Ze denken er te veel aan of zijn er te veel mee bezig. Dit kan betekenen dat ze een verslaving hebben. Door het gebruik en/of door het gedrag kunnen ze in de problemen komen of over grenzen gaan. DigiContact ondersteunt bij het grip leren krijgen op verslaving. Wanneer iemand helemaal wil stoppen met de verslaving kan DigiContact een aanvulling zijn op gespecialiseerde ondersteuning.

Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel

Als iemand hersenletsel oploopt dan verandert het leven van het ene op het andere moment compleet. Dat geldt niet alleen voor diegene zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving. Wij helpen de zorgvrager om met deze veranderingen om te gaan. We vinden het belangrijk om te kijken naar wat iemand nog wél kan en ondersteunen om zoveel mogelijk deel te nemen in de maatschappij en aan het ‘gewone’ dagelijkse leven.

Mensen met dementie

Er zijn verschillende soorten dementie. Geleidelijk raakt de dementerende de grip op zijn leven kwijt; vaardigheden gaan verloren, initiatief neemt af en de eigen innerlijke belevingswereld wordt steeds belangrijker.

We luisteren naar de cliënt, stellen hem of haar gerust en proberen de cliënt mee te nemen naar het hier en nu. Ook bieden we passende ondersteuning bij het verkrijgen van overzicht op korte en wanneer mogelijk langere termijn. We ondersteunen niet alleen de cliënt maar waar nodig ook de mantelzorger.

Deze organisaties gingen u voor:

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.