Voor wie?

Bij DigiContact bieden we ondersteuning op maat. Dit betekent dat we samen afspreken welke ondersteuning je krijgt en hoe je het liefst contact hebt. Dit kan zijn met de computer, laptop, tablet, telefoon of per mail.

We bieden je ondersteuning bij verschillende hulpvragen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Dagelijkse structuur zoals de planning van het huishouden, werk of dagbesteding
  • Ondersteuning bij relatie en seksualiteit
  • Ondersteuning bij psychische problemen, dementie of verslaving
  • Ondersteuning bij je gezondheid
  • Ondersteuning bij het opvoeden van je kind(eren)
  • Ondersteuning bij alledaagse moeilijke situaties
  • Ondersteuning bij verlies en rouw
  • 24/7 je verhaal kwijt kunnen
  • Ondersteuning bij je post en geldzaken

En we helpen je natuurlijk nog bij veel meer.

DigiContact heeft ook een signalerende functie. Als er tijdens onze gesprekken blijkt dat je meer hulp nodig hebt, denken wij met je mee over de mogelijkheden.

Doelgroepen

Mensen met een (lichte) verstandelijke beperking
Als je een (lichte) verstandelijke beperking hebt, heb je soms moeite met je staande te houden in de maatschappij en heb je soms vragen. Je staat midden in de maatschappij en hebt verantwoordelijkheden. Soms begrijp je iets niet of gaat het even iets minder goed. Je kunt altijd bij DigiContact terecht. Dag en nacht. We zijn er voor je en ondersteunen jou zodat jij kan leven zoals jij dat wilt. DigiContact luistert naar je en kijkt graag met jou naar jouw mogelijkheden zodat je zelf weer verder kunt.

Mensen met psychische problemen
Psychische problemen kunnen van grote invloed zijn op het dagelijks leven. Je ziet het niet altijd aan de buitenkant, maar veel mensen kunnen last hebben van psychische problemen. Zulke problemen kunnen het leven van jou en jouw omgeving in de war brengen.

DigiContact ondersteunt bij het verkrijgen van inzicht in je psychische gezondheid. Zo kan het bijvoorbeeld lastig zijn om je huishouden te organiseren, dag en nacht ritme aan te houden of om werk te vinden.

DigiContact ondersteunt je bij het invulling geven aan je dag. Daarnaast kijken we samen naar wat er voor nodig is om meer structuur in je hoofd te krijgen. Zo is het soms mogelijk om je klachten te verminderen en soms helemaal onder controle te krijgen.

Mensen met een verslaving
Sommige mensen gebruiken te veel alcohol of drugs, gokken te vaak of verlangen te veel naar games, internet, seks of eten. Je denkt er te veel aan of bent er te veel mee bezig. Dit kan betekenen dat je een verslaving hebt. Door het gebruik en/of door jouw gedrag kun je in de problemen komen of over grenzen gaan. DigiContact kan je ondersteunen bij het grip leren krijgen op je verslaving. Wanneer je helemaal wilt stoppen met je verslaving kan DigiContact een aanvulling zijn op gespecialiseerde ondersteuning.

Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel
Als je hersenletsel oploopt dan verandert je leven van het ene op het andere moment compleet. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor jouw omgeving. Wij helpen jou om met deze veranderingen om te gaan. We vinden het belangrijk om te kijken naar wat je nog wél kunt en ondersteunen je om zoveel mogelijk deel te nemen in de maatschappij en aan het ‘gewone’ dagelijkse leven.

Mensen met dementie
Er zijn verschillende soorten dementie. Geleidelijk raakt de dementerende de grip op zijn leven kwijt; vaardigheden gaan verloren, initiatief neemt af en de eigen innerlijke belevingswereld wordt steeds belangrijker.

We luisteren naar de cliënt, stellen hem of haar gerust en proberen de cliënt mee te nemen naar het hier en nu. Ook bieden we passende ondersteuning bij het verkrijgen van overzicht op korte en wanneer mogelijk langere termijn. We ondersteunen niet alleen de cliënt maar waar nodig ook de mantelzorger.

Deze organisaties gingen u voor:

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.